onsdag 24 december 2008

JULHÄLSNINGAR



MERRY CHRISTMAS


GOD JUL från oss här i ett varmt Australien!
vi började julafton med risgrynsgröt, jullimpa (spicy fruit loaf) och sista avsnittet av sunes jul förstås. sen lagade vi julskinkan och kålpiroger medan vi hörde på svenska julsånger (knalle juls vals typ 2874 gånger). ca halv 2 for vi ut till poolen för att svalka av oss.. :) efter simningen blev jullunch som bestod av borstjsoppa och kålpiroger. nu är det snart dax att se på kalle ankas jul, som jacke laddat ner från nätet.
julmiddagen serveras ca 7 pm. middagen består av prinskorvar, köttbullar, skinka, plommon, potatissallad, ostbricka, ärter, äppelsylt och julmust. till efterrätt blir det plommonkräm och vispgrädde :)
innan tomten kommer så läser vi julevangeliet.

det blir med andra ord en finsk julafton här :)
vi saknar er alla!

ha en jättebra jul! :D

kram nicolina och jakob



2 kommentarer:

emelie sa...

Det låter som en riktigt härlig julaftons början. Här har vi knappt kommit igång. Snart skall vi fara iväg mot Larsmo, med några present stopp på vägen! Där får vi risgrynsgröt och sen även lutfisk! Halva tjocka släkten kommer. Julkyrka ska vi väl också hinna med! God jul! //eme

gugge sa...

god juldagsmorgon! fast det örjar bli em här nu oxå. vi hade en härlig julafton med alla övriga barn o alla barnbarn. småttorna satt vid eget bord i köket o klarade av ätanet helt fantastiskt!, så vi fick alla njuta av ett dignande julbord och härlig gemenskap. fin julgudstjänst med julspelet i kyrkan o en riktig åsna utanför hann vi med på f.m.fammo fick oxå besök. hon e trött!. julklapparna blev uppskattade. efter att barnen somnat fortsatte vi hos öhmans med mera klappar o gemenskap. en perfekt julafton!nu e nadja på besök o vi far iväg på promenad så får hon ta sig en tupplur. kramar till er båda. vi saknar er i vår gemenskap här.