söndag 7 december 2008

julstämning i 30 graders värme

Det är verkligen inte roligt att vara sjuk här! Man vill sova med fönstret öppet och fläkten på så hårt det går, men då blir man ju inte alls friskare i halsen.. host.
Denhär helgen har vi båda varit förkylda, så vi har tagit det lugnt och sett på film. Jakob har iaf jobbat både igår och idag.

Förra helgen firade vi Lilla jul här i värmen :) Det blev pepparkaksbak, julstjärnor, knäck och glögg. lite julstämning fick man nog när man kände doften av nybakade pepparkakor och hörde på julmusik, men det är nog nåt som känns såå fel när det är 30 grader varmt därute..
Lemmettis kom sen på snabbt pikku joulu besök och blev bjudna på IKEA-glögg och nybakat. Middagen denna dag bestod av lammstek och timjanpotatis. jakob vet verkligen hur man lagar mat. :)
På kvällen var jakob på Bond-night med några andra boys från kyrkan och jag for med Susie och hennes kusin Lizzie på ungdomssamling.



På lördag bakade vi lite mer pepparkakor, för vi hade såå mycket deg att vi inte orkade baka allt på en dag.. :P vi hade också lite planerat att fara till wet'n'wild med Linda (jackes kusin) och hennes kompis Sofia. Vi hade träffat dem tidigare denna veckan. Vi var ut med dem på tisdagskvällen (25.11) i the Valley i centrala brisbane där deras hostel låg. det var så roligt att få prata svenska med nån igen och utbyta lite efarenheter :)
På kvällen var vi på thanksgiving dinner till kyrkan. det var nästan 200 personer där och en riktigt bra kväll :)

I onsdags var det en stor dag här, Jakob fyllde nämligen 21! :) (21 firas stort här i australien, precis som i t.ex. england)
Han fick morgonmål på säng bestående av toast, subway keks och pannkakor med jordgubbssylt, grädde, glass och sirap.. och så kaffe förstås :P I paketet i år fanns lego, så efter morgonmålet var det dags att bygga lite.
På eftermiddagen låg vi vid poolen, det är ju inte varje födelsedag Jacke får göra det!
Sen blev det mera tårta. Anna hade bakat en jordgubbs-chokladtårta kvällen innan och jag hade bakat en jordgubbs-daimtårta. Det är säsomg för jordgubbar här som ni märker.. det är ju inte alltid det händer när jacke har födelsedag!
På kvällen for vi först och hälsade på en Steve som också hade födelsedag och åt hamburgare. Sen for vi på bio och såg Australia. Jättebra film! Om den kommer dit hem ska ni absolut sen den! Handligen utspelar sig under 2a världskriget i Australien, förstås.
vi hade tänkt se den på Gold class cinema men det var slutsålt, så vi får ta det en annan gång.. gold class är nåt vi absolut ska prova innan vi kommer hem. Det är en biosalong med ca 30 platser. Man sitter i par med ett bord emellan. före filmen får man beställa mat som sen kommer den tid man beställt den till. så får man sitta där och se film och bli uppassad :) nice!



Imorgon kommer jag att fara på en trial till en butik som säljer kitchenware, kökssaker. Jag har slutligen kommit fram till att fast food inte är nåt jag vill jobba med. Helst vill jag inte jobba med mat över huvud taget. Men jag har ju iaf fått prova på det nu och vet att det inte är nåt för mej.
Subway är jättestressigt och stressigare blir det hela tiden i och med julhandeln. det är oftast så stressigt att man int hinner prata heller och jag känner att vill jag lära mej bättre engelska så ska ja int jobba där..
Inget är ännu säkert men jag hoppas verkligen att det går bra imorgon!
(Denhär butiken ligger också i carindale shoppingcenter, faktiskt ännu närmare the coffee club än subway :P)

Annars händer det inte så mycket denhär veckan. Jakob kommer att jobba nästan varje dag så honom kommer ja inte att se mycke av.. På söndag är det "Carols on creek" så jag kommer att ha en del körövningar inför det.
Det är hel otroligt vad december går fort!
Det är nog ganska svårt att få julstämning här kan jag säga, men vi öppnar vår chokladkalender varje morgon och ser på ett avsnitt av Sunes jul på youtube. :) dom visar ingen julkalender på tv här.. men va sku väl kunna vara bättre än familjen Andersson :P

have a good one! :)


visste du att:

- på baksidan av kvitton (från bl.a. woolworths, big W och target) finns det olika offers. t.ex. köp 1 kaffe vid the coffee club och få den andra gratis. eller köp en 6 inch sub från subway och få den andra gratis. eller få några nätter gratis på hotell om du bokar en hel vecka före 12.01.09... osv. gissa om vi har en massa kvitton överallt.. :P

- matbutiker, som woolworths, har rea på mat på kvällarna. färskvaror som bröd, kött och kakor kan man få mer än 50% billigare :) det e nåt jag kommer att sakna i finland!

2 kommentarer:

gugge sa...

Hej! Vilka super pepparkakor ni bakar. Saknade ditt pepparkaksbak till lillajul, Jakke. Så det blev köpta här hos oss istället.Igår firade vi självständigheten hos Björkskogs. Både Toffes examen o födelsedag. Klassen på tårtor är enorm. Eva hade gjort 3 fantastiska, din födelsedagstårta ser också inbjudande ut. idag blir det mera tårta. Det är Martina som ställer till kalas. Så vi lever bara i sus o dus här, som ni märker! Ha det gott o njut av hettan! Vi har härligt svalt här nu! kramisar

sofia sa...

Oj den där bion verkar ju helt cool :)