fredag 19 september 2008

äntligen framme!

Efter en lång resa har jag och nico äntligen nått vår slutdestination. Vi var lite försenade så vi anlände till Brisbane domestic airport kl 11:30 lokaltid. det betyder att vi reste i ca 48 timmar. resan gick riktigt bra inga missöden värt att nämna, men nog är det tur att vi är så här unga, jag tror att äldre människor eller barn familjer behöver ett stopp under en så lång resa. dygnet blev rejält uppochner så fort vi började resa, det enda som sa vad klockan var var vad som serverades på planet, när det serverades morgonmål kunde vi lista ut att det var morgon trots att våra klockor visade 1 på natten... Vi reste med Quantas som är australiens motsvarighet till finnair. Planet var stort med 10 säten på rad och i främmre delen av planet var det 2 våningar, om nån vet vad man ska göra för att få sitta på andra våningen får ni gärna meddela... jag tror att planet var en bowing 747. tiden gick väldigt snabbt så länge man var på flyget. Det serverades nästan hela tiden något, och om man inte åt så såg man på film. Nu har jag äntligen sett nyaste indiana jones, (som visade sig vara en riktig skitfilm) medan nicolina såg på sex and the city. Det gick helt okej att sova i planet men förutsättningarna var bättre för den som satt bredvid fönstret så vi turades om att ha fönsterplatsen. det som var konstigast med hela rsan var att det nästan hela tiden var natt. hela vägen från london till sydney var det kväll eller natt vilkett ledde till att det alltid var mörkt och man såg iget genom fönstret.
När vi kom fram till brisbane var lemmettis där och mötte oss, vi gick lite om varandra så det blev en halv timmes extra väntan. Det var kallt och grått när vi kom till brisbane, bara 20 grader:) men som tur är så har dom lovat bättre väder till helgen! Esko, Marja & Susie som vi bor hos är helt fantastiska, vi blev varmt mottagna och dom har hjälper oss med allt! vi har rean fått ett sim-kort av dem så nu kan vi börja ringa, jag kommer inte ihåg vår telefonnummer men vi meddelar den senare. Nu har vi sovit vår första natt i vårt nya hemland och det känns helt otroligt, utanför fönstret har vi palmer, eukalyptus och fåglar som ser ut som såna man har hemma i bur. Nicolina ligger fortfarande och sover den lilla sömntutan, jag vaknade redan för 3 timmar sen. När nico vaknar så ska vi fara med lemmettis in till stan för att fixa ett bankkonto och andra saker, sen ville susie visa oss några affärer! Vad jag har sett och hört hittills är det billigare här, iaf mat och kläder. Även lönerna är snäppet högre, beror ju förståss på vad man jobbar med, men i allmänhet.
Nu skall jag fortsätta här, vi ska försöka ladda upp lite bilder från resan, kanske hinner vi ikväll. ni ligger ju och sover där för tillfället så jag behöver inte ha nå bråttom, (kl är 03:11 där hemma för den som är intresserad)
vi har det bra och trivs jätte bra med varandra och det nya landet.
kramar från: the Nyback family in Australia!
http://www.33ff.com/flags/worldflags/Australia_flag.html go Aussie

8 kommentarer:

ellen sa...

Härligt att läsa att ni kommit fram o att resan gick bra. Hann ni me nå monopol?? :) Kul också att ni blivit väl mottagna. Ha d gott o lycka till me fixande av bankkonton, jobb o annat. Kram från mej

Jakob sa...

sja eva! nja de blev lite annan prioritetsordning... nu har vi fixat allt me bank telefon a sant, hoppas de int stor sa mycke att ja int har a och o med prickar pa...

Anonym sa...

Vad kul att höra att det gick bra för er. hälsa till Lemmettis.

Frida sa...

Tjinixen. Ju mer pengar man har destu högre upp i planet kommer man :) Så tjänar ni bra nu i Australien vet du var ni får sitta på hemvägen...
KUL att allt verkar bra så här långt. Jag sku SÅ vila vara där med. Sköt om er nu o hälsa Lemmettis. KRAM

Macke sa...

Hej Nico & Jacke!

Roligt att höra att ni kommit fram och att allt har gåttbra!
Lycka till med allt som väntar i det nya landet! Vi följer intresserat med vad som händer er.

Macke

emelie sa...

Jag får väl instämma med eva att de är skönt att höra att resan gick bra! Nu hoppas jag allt annat ordnar sig och att nico får ett jobb. Ni ska ha de så bra och många kramar härifrån!!

Frida sa...

Go´day mate! Hur lever livet?? Bara så ni int ska glömma allt här hemma så skickar ja ett väsentligt klipp!!! Nico lär dig texten utantill, de kan lönas... :)

http://www.youtube.com/watch?v=ep7EfYNzr3U

Int konstigt att ja va käär i honom då ja va liten..... tihi...

Lemmetti Family sa...

hej på er!
vi är lite avundsjuka på er... det är ju "våra ställen" ni är på och t.o.m. vår säng som ni sover i:) här är vi i kalla finland. men det var en riktigt härlig höstdag här idag, säkert 20 grader i solen... vet ni nå mera om jobb/bostad? ha det bra!
kram Hanna o Jono