tisdag 16 september 2008

Det börjar dra ihop sig!

Nu börjar det närma sig avfärd för mig och nicolina. I morgon startar vår resa till Australien. vi startar 06:30 i morgon (tisdag 16.9) till helsingfors därifrån går flyget till London kl 16:00. vi fortsätter sedan från heathrow till bankok, där vi mellanlandar vi för att tanka. vi är tvungna att stiga ur planet så länge så vi får hoppas att det går snabbt. från bankok fortsätter vi till sydney, där vi är framme 06:30 på morgonen den 18 september! sen tar vi inrikesflyget till brisbane där vi börjar vår tid i australien!

Vi börjar hela vår australien vistelse i brisbane hos familjen Lemmetti som flyttade från Finland till australien på 70-talet. Esko och marja lemmetti är min syster Hannas svärföräldrar. vi kommer att stana hos esko och marja och deras dotter susie, som är lika gammal som nicolina, den första tiden tills vi hittar något eget. vi hoppas kunna hyra in oss hos nån som har ett färdigt möblerat rum/lägenhet i trakten kring brisbane. sen är allt öppet, hur länge vi stannar i brisbane är inte alls bestämt. vi har även planerat in några resor till bendigo, sydney, och nya zeeland. men det är bara några av resmålen som vi hoppas kunna besöka under tiden. vi kommer antagligen att köpa en bil för att kunna åka ut på camping längs östkusten.

Jag och Nico har blivit beviljade working holiday visum, de tilåter oss att vara i australien i 12 månader och arbeta hos samma arbesgivare i max 6 månader. jag har fått jobb på en byggfirma som bygger gjut-formar till hus. det är kanske inte drömjobbet, men det är tillfälligt och det är alltid något! nicolina har inget jobb ordnat ännu men hon kommer att börja söka så fort vi kommer dit, det blir antagligen något inom restaurang branchen. sommarlovet börjar i australien precis när vi kommer dit så de finns mycket säsongsarbete. jag kommer antagligen att söka mig till restaurang branchen efter ett tag, på det viset så får vi större chans att lära känna människor i vår egen ålder och vi får vara mitt i händelsernas centrum!

Vi har inte alla våra vänners och släktingars e-mail adress så ni som fått ett mail om vår blogg får jättegärna sända budskapet vidare till alla som kan tänkas ha intresse för att följa med vår resa i australien!
Nu tar vi farväl av våra underbara vänner och familjer, kalla Finland och rågbröd för att börja vårt 7 månaders äventyr down under.

Brisbane, Queensland, Australia map zoom x 4 det är hit vi ska:D

4 kommentarer:

toffe sa...

Vad härligt det låter. Ha en underbar resa.

Anonym sa...

Jag antar att ni är framme nu. Gick resan bra?

carola sa...

Nu vill vi börja veta om ni har kommit lyckligt fram!
Allt ok här hemma.

Kramar från mamma Carola

janneb sa...

nåja nu börjar det hända