lördag 8 november 2008

lördag morgon

här sitter ja i min ensamhet medan frugan e på morgonmål till kyrkan!

nu har sommaren helt och hållet tagit över australien! de e så varmt här ibland så man vet int vart man ska ta vägen! i förgår va de mulet me 34 grader i skuggan, å igår va de ännu varmare!
nå ja behöver int räkna me att få mycke sympatier från er:P

Vi har hafft en full vecka, på måndag for anna som vi bor med på begravning till sydney så vi hade hennes bil i 2 dagar! vi började med att fara me susie till stones corner som är ett shoppingcenter, sen på kvällen så blev vi bjudna till lemmettis på middag. på tisdag så körde vi ner till surfersparadise och harbour town! harbourtown är ett jättestort shoppingcenter me outlet affärer! där fanns Ralph Lauren, Lacoste, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Nike, Adidas å en massa andra märken! de va skit kul, men vi har int så mycke pengar så vi köpte inget, förutom nico som köpte ett par skor! Men när vi fått jobb då ska ja tillbaka å fylla resväskan me najjs kläder!
sen for vi till sizzler som e en restaurangkedja, å satt där i nästan 2,5 timme. För att få ner all mat gick vi ut på en promenad på längsmed stranden och vidare in till surfers paradise centrum.
Där gick vi på ett bra tag, vi hade hela kvällen där för anna skulle koma med flyget klockan halv 10 på kvällen.
Vägen från Gold Coast till flygfälltet är en skitstor motorväg me 4 filer på var sida, å australiensarna kör som riktiga idioter å de finns inga trafik regler! filsystemet finns int så man kör lite här och lite där! å att välja rätt fil e helt omöjligt! Körandet gick riktigt bra men ca 10 km före flygfälltet så finns en vägtull!! där gick de int lika bra, de va vägarbete före tullen och vi valde höger fil som bilen framför oss! de va int ett bra beslut för vi hamnade i E-toll filen. för alla liksom jag som inte vet va E-toll e så e de så att man har en liten grej i bilen som registrerar hur många gånger man kör igenom tullen. å vi som inte har en sån grej blev fotograferade av en övervaknigskamera för att vi int betalade tullen på 2.90$ för att senare få en böter på 80$ ni kan fatta att ja va sur! mera rosenrasande!
men som tur var så gick de att reda upp, ja va int den enda som gjort dehär misstaget för på vägen hem genom tullen så frågade vi vad vi skulle göra när vi kört genom fel fil. vi fick ett telefon nummer som ja ringde nästa dag å då så betalade ja en servis avgift på 5$ å sen tulen som var 2.90$! så allt blev bra tillslut!
På onsdag så tog vi de lungt och for på en ungdomssamling på kvällen, de va riktigt bra! vi har fått en hel del kompisar här nu.
på torsdag kom esko och marja och hämtade oss tidigt på morgonen för att fara till IKEA, när vi kom dit så började vi med att äta morgonmål:) de har 2$ breakfast som bestod av korv, bacon, scrambled eggs, hachbrowns å tomat! sweet:) sen gick vi på i ikea å köppte lite grejjer åt anna, det tog knapt 2 timmar. Esko å marja hade inte varit med vid ikea för de hade nå annat de skulle göra i närheten. men vi mötte dem i restaurangen på ikea. och jag å nico tog vara på tillfället och delade på en portion me kötbullar! när jag kom till kassan för att betala så sa damen där: O it's you again, still hungry? !!! ja bara dumflinade å lovade mig skälv att aldrig mera äta vid ikea två gånger innom 2,5 time!
sen på kvällen så körde vi ut till Wellington Point för att träffa Tim. Han bjöd oss på BBQ å vi var där til sent på kvällen! med andra ord så hade vi en riktigt trevlig torsdag!
på freda så gick vi ut på länk på morgonen men de va så kok-hett så vi kunde inte springa! vi kom iaf tillbaka genomsvettiga så vi tom ett dopp i poolen:) efter lunchen så spelade vi ett friends spel som vi köpt, de va super kul! de heter sceen it å man ska svara på frågor angående friends å de finns en tillhörande dvd skiva som har olika bild eller film frågor! de va så varmt hela dan så vi var tvungna att ha på ac:n! kl 6 på kvällen så gjorde vi ett nytt försök för att fara ut å springa. de hade börjat skymma så de hade blivit lite svalare. när vi inte hade så långt kvar så hade de nästan hunnit bli mörkt å nico hade inga glasögon, då händer de... ja ser en ORM!!! de va himla tur att ja så den å varnade nico, för annars hade hon sprungit på den! de va en ganska liten orm ca 80 cm å smal, ja har ingen aning om hur giftig den va?! men de va nära ögat för nico var ca 1 meter från den när hon stannade! de gick iaf snabbt att springa hem:)
på kvällen så tog vi de lungt framför tv:n å åt salta sillar å lite annat ikea godis:)
nu i morse så va nico på womensbreakfast å jag har suttit här å skrivit till er!
snart så ska vi på julkonsert till cityhall, ja e nu int så jätte ivrig men anna å nico ska fara så de e väl bara att snällt följa med:)

hade så bra alla där hemma.
vi saknar er mer än korvgörans kebab!
kramar!

1 kommentar:

Tita sa...

Hej Brownisar! Roligt att ni bloggar igen! Skulle gärna vara ute o cykla med er. Det låter så roligt! Inte skulle det vara så dumt att plaska omkring i en pool heller.Sköt om er i fortsättningen också! Tita